Jedná se o džus, který měl minimální trvanlivost do 7. září. „Analýza prokázala, že botanický původ cukrů neodpovídá botanickému původu cukrů výhradně pocházejících z pomerančů. Předmětný vzorek tak nevyhověl v parametru botanického původu cukrů, respektive specifikaci pro stoprocentní pomerančovou šťávu kvůli přítomnosti nedeklarovaných příměsí, tedy cukrů, které nepocházely z pomerančů,“ popsal analýzu Kopřiva.
ČTĚTE TAKÉ: Restaurant plný mrtvých hlodavců a plísně. Inspekce uzavřela známý brněnský podnik
Výrobci v minulosti takto poměrně často falšovali potraviny a nahrazovali dražší složku levnější. Množství těchto prohřešků už však není tak četné jako v minulosti. Stejný prohřešek zjistila inspekce letos také v Albertu, který prodával pomerančový džus pod značkou Rio.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vlašák v rohlíku či tvarůžková kremrole. Kraje opěvují své speciality, jinde kroutí hlavou