Pátek 13. červnaSvátek má Venku je 22 °C, Skoro Jasno

Jsem minutková kuchařka, svěřila se Herzigová. Kterou českou klasiku vaří aspoň jednou týdně?

CNN Prima News Před 1 dnem

Topmodelka Eva Herzigová má sice stále rodinu v Litvínově, ale Česko navštěvuje spíš vzácně. „Rodiče, sestra a bratr teď hodně jezdí za mnou, takže nemusím. Ona je to s těmi dětmi taková složitá produkce,“ pousmála se.

ČTĚTE TAKÉ: Smutek u herce Štěpána Kozuba. Přišel o svého blízkého kamaráda a kolegu

Summit jednoho z módních časopisů v našem hlavním městě si ale ujít nenechala. „Já tady mám hodně kamarádů, takže se ráda vracím. A pokaždé, když se vracím, zírám, jak je Praha krásná. Opravdu, vždycky mě to strašně překvapí,“ obdivovala přednosti české metropole.

Eva patří mezi světově nejúspěšnější topmodelky. A ani ve věku dvaapadesáti let v pracovním tempu nepolevuje. „Jsou to většinou velmi zajímavé práce s fotografy, které obdivuji, se kterými miluji pracovat. Třeba Steven Meisel nebo Juergen Teller. To je vlastně důvod, proč mě ta práce stále baví, skrz tu fotografii. A pak jsou přehlídky, projekty, je toho hodně,“ nastínila Herzigová.

A jak vypadá její běžný den? „Záleží, no. Včera jsem přiletěla kolem jedenácté, dala jsem si gulášovou polévku s opečeným chlebem a šla jsem si lehnout. Pak jsem vstala, řešila jsem e-maily a plno takových byrokratických věcí, potom jsem se oblékla, připravila a jsem tady,“ uvedla.

Bramboráky? Určitě jednou týdně

Při zmínce o gulášové polévce to znělo, jako by jí česká kuchyně chyběla. „Já jsem taková minutková kuchařka, nedělám nějaké hodinové vyvařování nebo pečení. Mám ráda, když je to čerstvé, je to hlavně o té ingredienci. Ale ty české ingredience jsou takové... hodně české, no,“ uvedla.

„Já teda ale miluji bramboráky, ty děláme určitě jednou týdně. Bez česneku, bez majoránky, úplně čerstvě nastrouhané brambory, na oleji, a pak volské vejce. Je to strašně vydatné, zdravé a dobré,“ dodala Herzigová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Lunetic je zpět. V novém klipu si zahrály jejich děti. Jak proběhnou oslavy 30 let na scéně?

Pokračovat na celý článek