Makrelu na špejli servírují v Uničově, zákazníci za ni zaplatí 90 korun. Příprava přitom není jednoduchá a zabere dost času.
ČTĚTE TAKÉ: Za cestu vlakem si Češi zřejmě připlatí, ČD opět mluví o zdražení. Jak na jízdném ušetřit?
Podle provozovatele podniku Tomáše Kozáka trvá zhruba hodinu a půl, a to včetně kuchání a naložení ryby. „Nevydělám na tom skoro nic, koření je drahé, makrela také není levná, dřevo něco stojí, tyčky také,“ vyjmenoval pro CNN Prima NEWS.
Při přípravě makrel je nejdůležitější nespěchat a ryby pravidelně potírat připravenou grilovací směsí. Složení a poměr jednotlivých ingrediencí jsou přísně střeženým tajemstvím. „Je to můj recept, nechávám si ho pro sebe. Samozřejmě je tam klasické koření na ryby, paprika a tak dále,“ uvedl Kozák.
Levný oběd z Karlína
Dalším místem, kde se dá dobře a levně najíst, je možná překvapivě pražský Karlín. Jídlo si tu koupíte rovnou v krabičce s sebou a vyjde vás na 89 korun.
Za nízkou cenou stojí fakt, že obědy připravují v Ústeckém kraji – náklady jsou tak mnohem nižší. „Člověk by musel pracovat dvě hodiny, aby si vůbec mohl koupit oběd, takže tohle je pro lidi,“ uvedl za podnik David Pajdučák, regionální ředitel pro Prahu.
Zákazníci si mohou vybrat ze šesti jídel denně. „Nejvíc frčí rozlítaný ptáček, poté vepřo knedlo zelo a ještě klasika – řízek,“ poznamenal Pajdučák. „Mají to tady výborné, rád sem chodím. Upřímně si myslím, že za takovou cenu bych to nesehnal ani v supermarketu,“ pochvaloval si jeden ze strávníků.
Pokud máte i vy tip na podnik, kde se dá dobře a levně najíst, pošlete ho na adresu [email protected].
MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kolik budou stát brambory? Češi se těší na sklizeň, do obchodů zamíří první letošní úroda