Středa 25. červnaSvátek má Venku je 27 °C, Skoro Jasno

Na zmrzlinu do Třince i Havířova se jezdí až zdaleka. Příchutí mají nespočet

CNN Prima News Před 5 hodinami

Na zmrzlinu do Třince jezdí pravidelně zákazníci nejen z Ostravy nebo Frýdku-Místku, ale také třeba z Prahy. „Máme hodně zákazníků, co nám chodí třeba každý den,“ popsala brigádnice Adéla Ponczová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Legendární česká zmrzlina slaví 60 let. Co obsahuje původní, nikdy nezměněná receptura?

„Stavuju se tu vždycky, když jsem v Třinci,“ řekla jedna ze zákaznic. „Je poctivá, je rodinná a je to na tom vidět,“ popsala další zákaznice.

Mezi nejoblíbenější třinecké zmrzliny patří třeba slaný karamel. Příchutí tady mají ale nespočet. Každý týden minimálně jednu novou. Nápady bere zmrzlinář Marek Žyla leckde. „Třeba z drinku, že slyším nějakou dobrou kombinaci, tak z toho udělám zmrzlinu. Alkoholu je tam tolik, že ta struktura už potom tak dobře nedrží. Ale ta chuť, to stojí za to,“ popsal Žyla.

Dlouhé fronty se stojí také před zmrzlinářstvím v Havířově. Manželé Bőhmovi vyrábějí zmrzlinu 21 let. Začínali s jedním strojem, dnes mají v nabídce více než 20 příchutí. „Chutná vám třeba likérová špička, tak si prostě rozložíte tu zmrzlinu na to, co v tom vlastně je, a podle toho si to vytvoříte,“ vysvětlil zmrzlinář Norbert Bőhm. „Chodím sem často. Ten slaný karamel je výborný,“ řekla jedna ze zákaznic.

Zmrzlináři z Třince i Havířova se shodují, že kouzlo jejich zmrzlin spočívá hlavně ve výběru kvalitních surovin.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ceny potravin opět rostou. Jaké řešení nabízejí před volbami jednotlivé politické strany?

Pokračovat na celý článek