Párátka vyráběná z kukuřičného nebo bramborového škrobu při smažení změní strukturu a kvůli typickému barvivu po úpravě připomínají zelené červy. Uživatelé TikToku nebo Instagramu na videích ukazují, jak je jedí s kořením nebo strouhaným sýrem.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Krutý trest za sledování seriálu. Mladíci v KLDR dostali 12 let nucených prací, odhalilo video
O tom, že nejde jen o kuriózní praktiku, ale spíše o stále rozšířenější trend, vypovídá oficiální varování ministerstva. To na sociální síti X zveřejnilo infografiku, v níž před konzumací smažených párátek varuje. „Bezpečnost (párátek) coby potraviny nebyla prokázána,“ uvedl úřad.
Korejská média zároveň varovala potenciální strávníky před obsahem sorbitolu v párátkách. Ten může ve větším množství způsobovat zvracení a průjmy, napsal Independent.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemná zpověď Tchajwance. Obdivuji Izrael i Ukrajinu. Bojují proti tyranům za existenci