Pokud souhlasíte, že nejlepší vafle jsou ty s čokoládou, už nemusíte hledat jiný recept. Vafle polomáčené v čokoládě skvěle vypadají a ještě skvěleji chutnají.
Za vafle vám poděkuje každý vychutnávač víkendových snídaní. Pokud nehodláte do přípravy investovat tolik času, abyste se pustili do kynutých belgických vaflí, jistě vás uspokojí i rychlá verze s kypřicím práškem. Pod nos zavoní nejen svou přirozeně sladkou vůní, ale navíc čokoládou. Takové vafle do vás napumpují energii už při pohledu na ně.

Vafle s čokoládou
Na 6 vaflí potřebujete:
- 50 g másla
- 220 ml mléka
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce moučkového cukru
- 220 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- Špetka soli
Dále potřebujete:
- 70 g hořké čokolády
- Kousek kakaového másla nebo lžička kokosového tuku
- Hustý jogurt
- Ořechy dle chuti
- Borůvky nebo jiné drobné ovoce dle chuti

Postup
- Máslo rozehřejte. V misce prošlehejte mléko s vejcem. Přidejte rozpuštěné máslo, oba cukry, mouku, kypřicí prášek a špetku soli a metlou dobře promíchejte.
- Do rozehřátého vaflovače rozetřete vždy trochu těsta a pečte asi 7 minut. Indikátorem toho, že jsou vafle hotové, je chvíle, kdy přestane jít z vaflovače pára.
- Čokoládu rozehřejte s malým kouskem kakaového másla nebo jiného tuku bez vody (např. kokosového tuku nebo slunečnicového oleje) ve vodní lázni. Přidáním tuku do čokolády vznikne o něco tekutější konzistence polevy, se kterou se pak lépe pracuje.
- Čokoládou přelijte jen polovinu z celkového množství vaflí a párujte je s těmi, které polité nejsou.
- Pokud jste však velký čokoholik, můžete vafle přelít všechny. V tom případě budete potřebovat dvojnásobné množství čokolády. Rozpuštěnou čokoládou přelévejte jednu stranu vaflí, hezky jednu po druhé. Nemusíte otvory zaplňovat čokoládou úplně. Stačí do poloviny. Potom vafli uchopte rukama a kružte, jako byste vylévali formu na pralinky. Cílem by měla být čokoládou zakrytá celá plocha vafle. Přebytečnou čokoládu slijte zpět do kastrůlku a pokračujte s další vaflí.
- Vafle servírujte s kopečkem jogurtu, oříšky a ovocem.

The post Někdo to rád čokoládové. Polomáčené vafle k snídani i odpolední kávě appeared first on Forbes.