Sobota 28. červnaSvátek má Venku je 30 °C, Oblačno

Škvarků bychom prodali o metrák víc, říká řezník. Tradiční uzenářství ve Zlínském kraji táhnou

CNN Prima News Před 4 hodinami

Řeznictví Antonína Kadlčka začalo psát svou historii před více než 30 lety. Tenkrát byl pan Antonín na práci sám. Dnes má dvanáct zaměstnanců a pomáhá mu i rodina. „Bereme bourané maso. Dneska jsme třeba měli 200 kilo bůčku, 150 kilo sádla na krájení, na škvarky,“ popsal pro CNN Prima NEWS jednatel společnosti Kadlček, majitel řeznictví v Dolním Němčí Antonín Kadlček.

ČTĚTE TAKÉ: Obědy do stovky i krajské speciality. Kde se po celém Česku kvalitně a levně najíte?

Doplnil, že denně bourají osm až deset vepřových půlek. „Jedna kýta mi trvá tak minutku,“ řekl pro CNN Prima NEWS řezník Břetislav Havlíček. Po čase už rodinné řeznictví zaregistrovalo více než 50 vlastních výrobků, a to výhradně z českého masa. Na ty jezdí nejen místní, ale i lidé z širokého okolí.

„Jsou tu velmi kvalitní výrobky. Jsme velmi spokojení. Jezdím z Hluku, takže asi sedm kilometrů,“ řekl pro CNN Prima NEWS jeden ze zákazníků. „Mají tu všechno výborné, perfektní,“ doplnila další zákaznice. Jedním z nejoblíbenějších produktů řeznictví jsou domácí škvarky. Podle majitele jdou na dračku. „Ty se prodají, i kdybychom jich měli o 100 kilo víc,“ řekl Kadlček.

Ve zlínském řeznictví se dá i naobědvat

Řeznictví s tradicí mají i v samotném centru Zlína. Prodejna masa a uzenin U Červinků patří k nejstarším ve městě. Kromě klasické nabídky se tu mohou lidé i naobědvat. V nabídce mají několik jídel z teplého bufetu. „Nejvíce táhne dršťková polévka, to je klasika. V zimní sezoně ovarová polévka. Jinak řízky, bramborový salát, výpečky se zelím,“ uvedla pro CNN Prima NEWS vedoucí prodejny Alena Jandíková. „Jako vždy vynikající,“ popsal pro CNN Prima NEWS jeden z pravidelných hostů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyhlášená dršťková i sekaná. Pojízdnou prodejnu řeznictví na Rokycansku berou lidi útokem

Pokračovat na celý článek