Zatímco mnozí ještě spí, Daniel Kreisinger v pátek ráno zpracovává prase. Mezitím se jeho zaměstnanci pouštějí do výroby. Šunka, sekaná, špekáčky nebo taky vyhlášená dršťková – to jsou hlavní speciality. „Kvalitní vývar, hovězí dršťky a směs koření, to je naše tajná receptura,“ popisuje jednatel Mirošovských uzenin Daniel Kreisinger, který se řídí zlatým pravidlem: Čím jednodušší to je, tím je výrobek chutnější.
Řeznictví založili po revoluci jeho rodiče. „Snažíme se dělat kvalitní, dobré výrobky bez zbytečných éček. Co se nejvíc prodává, je klasická sekaná,“ říká Kreisinger.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Škvarky pro prezidenta a tlačenka pro Petra Čecha. Co nabízejí rodinná řeznictví?
Výrobna se nachází hned vedle prodejny. Zákazníci si kvality výrobků cení. „Velmi chutné. Všechno, co se sem dostane, ať už je to maso, nebo polívka,“ pochvaluje si pro CNN Prima NEWS jeden z nich. „Polívku a nějaký dobrý maso, především kvalita a přístup,“ přidává se s hodnocením další.
Speciality z řeznictví navíc přijíždějí i přímo k zákazníkům, a to díky pojízdné prodejně. Ta v sobotu otvírala v osm hodin ráno ve Zbirohu. „Několik málo minut před otevřením už čeká ve frontě 17 lidí,“ hlásí z místa reportér CNN Prima NEWS Jan Krejsa.
„Tím, že nabíráme zboží každý den, tak tam jde hlavně o tu čerstvost. Jsme rádi, že máme takové zákazníky, opravdu si jich vážíme,“ říká prodavač Pavel Rataj.
Sekaná a dršťková jdou na dračku
Největší poptávka ve Zbirohu byla po dršťkové a sekané. Krátce před 9:00 řeznictví prodalo 10 šišek pečené sekané a zbývaly už jen čtyři kusy. „Poslední zákazníci už asi sekanou mít nebudou,“ podotýká Rataj.
Pojízdné prodejny Mirošovských uzenin pravidelně navštěvují dalších deset obcí a měst: Radnice, Zbiroh, Mýto, Cheznovice, Zaječov, Jínce, Strašice, Holoubkov, Rokycany, Starý Plzenec a Šťáhlavy.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Prima tipy na léto. Kempy, koupání i samosběry, kde si užijete svůj volný čas