Sobota 23. srpnaSvátek má Venku je 19 °C, Skoro Zataženo

Brunch jako zážitkový rituál. Se sezónními surovinami v hlavní roli

Forbes Před 1 dnem

Kdo miluje jídlo, ten ví. Poslední víkend v měsíci už téměř rok patří v restauraci Zem v hotelu Andaz Prague gurmánskému rituálu – stylovým brunchům. Pro vyznavače delikátních chutí jsou synonymem uvolněné atmosféry, špičkového servisu a sezonního menu servírovaného s citem pro detail.

Koncept tematických brunchů odstartoval loni v září a od té doby se stal stálicí na pražské scéně. Pod vedením šéfkuchaře Libora Kristofčáka připravuje každou poslední neděli v měsíci kulinářský tým hotelu à la carte menu sestavené v duchu filozofie restaurace – propojením tradičních českých receptů, precizního řemesla, sezonních surovin a současných technik.

Za uplynulý rok se v restauraci ZEM vystřídala pestrá paleta témat. Od japonského brunche přes velikonoční menu až po rakousko-uherský brunch, připomínající bohatou tradici regionu. Každé téma přináší originální menu a jedinečný zážitek, který dokazuje, že brunch může být pokaždé něčím novým.

Gastronomie s respektem k surovinám

Brunche v restauraci ZEM jsou postavené na lokálních ingrediencích a kreativitě kuchařského týmu. Významnou roli hraje ROBATA gril, jehož otevřený oheň dodává masu, rybám i zelenině jemný kouřový nádech a hloubku chuti. Sladká část zážitku přichází na závěr – dezerty, které jsou malými designovými kompozicemi, dotaženými do posledního detailu.

Oslava českého a moravského terroir

Příští edice, která proběhne 31. srpna, navazuje na téma českých žní. Poslední letní menu propojí tradici sklizně s moderním pojetím gastronomie a představí obilniny z lokálních polí, čerstvou zeleninu, fermentované mléčné výrobky, ovoce ze sadů a pečlivě vyzrálé maso.

V menu se objeví kváskový chléb s domácím tvarohem, gravlax z candáta s koprem, kaviárem a sušeným vaječným žloutkem, krupicová kaše naslano s vepřovými líčky, škvarky a červeným zelím či kachní prso uzené v senu s pivní glazurou.

Sladkou tečkou bude povidlový koláč s hruškami, slunečnicovou drobenkou, pohankovým popcornem a zmrzlinou z podmáslí. V kombinaci se sluncem zalitým interiérem restaurace a venkovní terasou vznikne atmosféra, která zve k pomalému vychutnávání pozdního léta.

Zářijová edice brunche zavede hosty na Moravu a vzdá hold regionu, kde se gastronomická tradice snoubí s bohatou vinařskou kulturou. Šestichodové menu je poctou moravské kuchyni i mladým vínům, která ji dokonale doplňují. Na hosty čeká domácí škvarková pomazánka s křupavým chlebem, jemně zauzený pstruh s křenovou pěnou a hořčičným kaviárem, valašská kyselica servírovaná ve formě lehkého consommé, kachní prso na zeleném pyré s perníkovou drobenkou, tradiční švestkové kynuté knedlíky s mákem a makovou zmrzlinou a na závěr malý výběr moravských sýrů s medem a ořechy.

Každý chod je doplněn pečlivě vybraným moravským vínem, které podtrhne chuť jednotlivých pokrmů a dodá celému brunchi lehkost a svěžest. Rezervace je doporučena, zájem o tento kulinářský rituál je velký.

The post Brunch jako zážitkový rituál. Se sezónními surovinami v hlavní roli appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek