Pondělí 16. červnaSvátek má Venku je 14 °C, Zataženo Déšť

French toast pro silné povahy. U těchto skořicových tyčinek totiž neexistuje „rozumné množství“

Forbes Před 1 měsícem

Vypadají lákavě, voní neodolatelně a ta chuť! Těžko odoláte dalšímu kousku french toastu ve zmenšené verzi – ve verzi tyčinek, které jsou obalené ve voňavém skořicovém cukru, takže krásně křupají a rozplývají se na jazyku zároveň.

Možná není teď, před plavkovou sezonou, ideální vytahovat recept na francouzské tousty ve skořicovém cukru. Pokud máte pocit, že ve své „dietě“ nemáte zakázané žádné potraviny a existuje jen rozumné množství, zde budete mít hodně co do činění se svým vědomím a svědomím.

Tyčinky chutnají vskutku úžasně, a to obzvlášť, když slaďounké kousky omáčíte ve svěžím jogurtu a přikousnete k tomu šťavnatou jahodu. Tuhle dobrotu budete chtít jíst rukama. A to je dobře. Až si přitáhnete tyčinku k nosu, omámí vás libou vůní mnohem víc, než kdybyste si je krájeli na talířku.

Francouzský toust jako tyčinky ve skořicovém cukru

Na 12 kousků (cca 2 porce) potřebujete:

  • 2 vejce
  • 50 ml mléka nebo smetany
  • Špetka skořice
  • 4 plátky toustového chleba
  • 2 lžíce másla

Na obalení:

  • 3 lžíce třtinového cukru
  • ½ lžičky skořice

K podávání:

  • Řecký nebo smetanový jogurt
  • Jahody a borůvky
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

Postup

  1. Vejce prošlehejte s mlékem a špetkou skořice.
  2. Plátky toustového chleba nakrájejte na 3 stejně velké pruhy.
  3. V talíři promíchejte cukr se skořicí na obalení.
  4. V pánvi rozehřejte máslo. Kousky toustového chleba obalujte ve vaječné směsi a dozlatova z obou stran opékejte na pánvi.
  5. Z pánve přendávejte tyčinky rovnou do skořicového cukru – v tom je obalte a odložte na mřížku.
  6. Podávejte s řeckým jogurtem a čerstvým ovocem.

Tip: Použití domácího toustového nebo japonského mléčného chleba posune váš french toast do ještě vyšších sfér gastro nebe!

info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

The post French toast pro silné povahy. U těchto skořicových tyčinek totiž neexistuje „rozumné množství“ appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek