Středa 24. záříSvátek má Venku je 12 °C, Skoro Zataženo

Jedna pánev & 30 minut. Losos, špenát a lahodné orzo pro hektické dny

Forbes Před 5 hodinami

Někdy stačí jen pár čerstvých surovin, jedna pánev a půl hodiny, abyste servírovali jídlo, které ocení všichni u stolu. Krémová těstovinová rýže se šťavnatým lososem, špenátem a kukuřicí bude vaší stálicí nejen na hektické večery, kdy chcete jíst dobře a kvalitně, ale vaření nemůžete věnovat moc času.

info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

Na 4 porce potřebujete:

  • 4 menší filety z lososa bez kůže
  • Mletá sladká paprika
  • Sůl & pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šalotky / 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 hrnek orzo těstovin
  • 3 hrnky vývaru
  • 1 lžička tymiánu
  • ½ citronu
  • 125 g baby špenátu
  • ¾ hrnku mrazené kukuřice
  • 2 hrsti parmezánu
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

Postup

  1. Lososa dobře osušte papírovou utěrkou (díky tomu se opeče dokřupava), z obou stran posypejte solí a sladkou paprikou a zprudka opečte na olivovém oleji, z každé strany stačí 3 až 4 minuty, ryba se ještě dodělá spolu s těstovinami.
  2. Než se opeče losos, najemno pokrájejte šalotky, nasekejte česnek a omyjte špenát.
  3. Filety vyndejte z pánve, podle potřeby přidejte další olej a do lehce zlatova na něm orestujte cibuli. Přidejte česnek, nechte pár vteřin rozvonět, vmíchejte orzo a asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, osolte, přidejte tymián a bez poklice vařte, až jsou těstoviny téměř na skus. Podle potřeby přidejte další vývar. Vmíchejte špenát, nechte ho zavadnout, přidejte dvě lžíce citronové šťávy, kukuřici, parmezán a čerstvě mletý pepř, případně dosolte a na orzo položte lososa. Ještě asi dvě minuty zahřívejte, aby se losos prohřál.
  4. Podávejte s dalším citronem.
info Foto Eva Malúšová
Foto Eva Malúšová

The post Jedna pánev & 30 minut. Losos, špenát a lahodné orzo pro hektické dny appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek