Někdy stačí jen pár čerstvých surovin, jedna pánev a půl hodiny, abyste servírovali jídlo, které ocení všichni u stolu. Krémová těstovinová rýže se šťavnatým lososem, špenátem a kukuřicí bude vaší stálicí nejen na hektické večery, kdy chcete jíst dobře a kvalitně, ale vaření nemůžete věnovat moc času.

Na 4 porce potřebujete:
- 4 menší filety z lososa bez kůže
- Mletá sladká paprika
- Sůl & pepř
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 šalotky / 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 hrnek orzo těstovin
- 3 hrnky vývaru
- 1 lžička tymiánu
- ½ citronu
- 125 g baby špenátu
- ¾ hrnku mrazené kukuřice
- 2 hrsti parmezánu

Postup
- Lososa dobře osušte papírovou utěrkou (díky tomu se opeče dokřupava), z obou stran posypejte solí a sladkou paprikou a zprudka opečte na olivovém oleji, z každé strany stačí 3 až 4 minuty, ryba se ještě dodělá spolu s těstovinami.
- Než se opeče losos, najemno pokrájejte šalotky, nasekejte česnek a omyjte špenát.
- Filety vyndejte z pánve, podle potřeby přidejte další olej a do lehce zlatova na něm orestujte cibuli. Přidejte česnek, nechte pár vteřin rozvonět, vmíchejte orzo a asi minutu opékejte. Zalijte vývarem, osolte, přidejte tymián a bez poklice vařte, až jsou těstoviny téměř na skus. Podle potřeby přidejte další vývar. Vmíchejte špenát, nechte ho zavadnout, přidejte dvě lžíce citronové šťávy, kukuřici, parmezán a čerstvě mletý pepř, případně dosolte a na orzo položte lososa. Ještě asi dvě minuty zahřívejte, aby se losos prohřál.
- Podávejte s dalším citronem.

The post Jedna pánev & 30 minut. Losos, špenát a lahodné orzo pro hektické dny appeared first on Forbes.