Sobota 09. srpnaSvátek má Venku je 23 °C, Skoro Zataženo

Kaše à la dubajská čokoláda. Trendy snídaně, která nezklame ani skeptiky

Forbes Před 4 dny

Jemná, krémová a výrazně čokoládová. Ovesná kaše přes noc à la dubajská čokoláda posouvá známý recept na nový level – a nemusíte být ani fanouškem TikToku, kde tyto gastro trendy kolují, abyste ji ocenili. Tohle zkrátka funguje.

Rozmixované během vteřin, připravené přes noc. Dubajské vločky přes noc nejsou klasická kaše, jsou spíše zdravý dezert, který můžete jíst každý den. Sametová textura a výrazná chuť dělají z obyčejných ovesných vloček výjimečné ráno.

Ovesná kaše přes noc (overnight oats) à la dubajská čokoláda

Na 4 porce potřebujete (pistáciová vrstva):

  • 100 g mléka
  • 70 g pistáciového másla
  • 40 g jogurtu
  • 15 g javorového sirupu
  • 90 g jemných ovesných vloček
  • ⅓ lžičky mleté vanilky

Na čokoládovou vrstvu:

  • 100 g mléka
  • 90 g jemných ovesných vloček
  • 15 g kakaa
  • 15 g javorového sirupu
  • 50 g jogurtu

Na dokončení:

  • 40 g pistáciového másla
  • 60 g jogurtu
  • 60 g hořké čokolády
  • 1 lžičku oleje
  • nasekané pistácie na ozdobu
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup:

  1. Suroviny na pistáciovou vrstvu nasypte do mixéru a rozmixujte do konzistence hustého těsta. Pokud je husté až moc, přilijte trochu mléka. Proces opakujte také s čokoládovou vrstvou.
  2. Do skleniček střídavě v jedné či dvou vrstvách rozdělte čokoládovou a pistáciovou hmotu. Proložte je trochou pistáciového másla a jogurtu. Naplněné skleničky nechte do druhého dne odležet v lednici.
  3. Před podáváním rozpusťte čokoládu s olejem ve vodní lázni nebo mikrovlnce, nalijte ji na kaši a posypte nasekanými pistáciemi. Pokud preferujete ztuhlou čokoládu, přesuňte skleničky ještě na chvilku do lednice.
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

The post Kaše à la dubajská čokoláda. Trendy snídaně, která nezklame ani skeptiky appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek