Kombinaci krémového a osvěžujícího tvarohu s hořkou čokoládou milujeme nejen v podobě známého nanuku a řezů. Stejně tak báječně tato kombinace chutná ve zdravém chia pudinku s čokoládovým krémem.
Tvaroh a čokoláda – ingredience, bez nichž by se neobešly Míša řezy ani chia pudink inspirovaný tímto dezertem. Jeho základ tvoří lahodné podmáslí, které spolu s tvarohem dodá našemu tělu zejména bílkoviny. I díky tomu má pak dezert nebo snídaně skvělé sytící schopnosti. Ke slazení můžete použít zdravý čekankový nebo třeba javorový sirup.

Chia pudink à la „Míša řezy“ do skleničky
Na 4 porce potřebujete:
- 100 g chia semínek
- 400 g kefíru + trochu navíc
- 100 ml vody
- Čekankový sirup
- 150 g měkkého tvarohu
Čokoládový krém:
- 40 g tmavé čokolády (obsah kakaa 70 až 85 %)
- 25 ml mléka
- 100 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce čekankového sirupu
Na ozdobení:
- ½ banánu
- Nasekané mandle
- Kousky čokolády
Postup
- Ve sklenici nebo vyšší dóze promíchejte chia semínka s 400 gramy kefíru a 100 ml vody. Nechte chvíli nabobtnat, poté promíchejte a uložte na hodinu do lednice.
- Vychlazený chia pudink podle chuti oslaďte čekankovým sirupem. Rozdělte do 4 skleniček.
- V míse promíchejte 150 gramů tvarohu s jednou až dvěma lžícemi kefíru, aby nebyl příliš hustý. Neřeďte ho ale moc, aby čokoládový krém neměl tendenci se do tvarohu nořit. Oslaďte lžící čekankového sirupu.
- Tvaroh rozdělte do skleniček na chia pudink.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem. Nechte je společně v klidu se zahřát a rozplynout. Poté promíchejte. Směs možná bude vypadat, že se srazila, ale nebojte – rozmíchejte čokoládu s 50 g tvarohu, poté přidejte asi 1 lžíci nebo dle chuti čekankového sirupu a dalších 50 gramy tvarohu. Čokoládový krém rozdělte do skleniček.
- Ozdobte pár plátky banánu, mandlemi a čokoládou. Můžete podávat ihned nebo (neozdobené) nechat v lednici do doby, než přijde jejich čas.

The post Míša řezy zdravěji. Jako chia pudink si je dopřejete i k snídani appeared first on Forbes.