Úterý 29. dubnaSvátek má Venku je 16 °C, Skoro Jasno

Míša řezy zdravěji. Jako chia pudink si je dopřejete i k snídani

Forbes Před 4 hodinami

Kombinaci krémového a osvěžujícího tvarohu s hořkou čokoládou milujeme nejen v podobě známého nanuku a řezů. Stejně tak báječně tato kombinace chutná ve zdravém chia pudinku s čokoládovým krémem.

Tvaroh a čokoláda – ingredience, bez nichž by se neobešly Míša řezy ani chia pudink inspirovaný tímto dezertem. Jeho základ tvoří lahodné podmáslí, které spolu s tvarohem dodá našemu tělu zejména bílkoviny. I díky tomu má pak dezert nebo snídaně skvělé sytící schopnosti. Ke slazení můžete použít zdravý čekankový nebo třeba javorový sirup.

info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

Chia pudink à la „Míša řezy“ do skleničky

Na 4 porce potřebujete:

  • 100 g chia semínek
  • 400 g kefíru + trochu navíc
  • 100 ml vody
  • Čekankový sirup
  • 150 g měkkého tvarohu

Čokoládový krém:

  • 40 g tmavé čokolády (obsah kakaa 70 až 85 %)
  • 25 ml mléka
  • 100 g měkkého tvarohu
  • 2 lžíce čekankového sirupu

Na ozdobení:

  • ½ banánu
  • Nasekané mandle
  • Kousky čokolády

Postup

  1. Ve sklenici nebo vyšší dóze promíchejte chia semínka s 400 gramy kefíru a 100 ml vody. Nechte chvíli nabobtnat, poté promíchejte a uložte na hodinu do lednice.
  2. Vychlazený chia pudink podle chuti oslaďte čekankovým sirupem. Rozdělte do 4 skleniček.
  3. V míse promíchejte 150 gramů tvarohu s jednou až dvěma lžícemi kefíru, aby nebyl příliš hustý. Neřeďte ho ale moc, aby čokoládový krém neměl tendenci se do tvarohu nořit. Oslaďte lžící čekankového sirupu.
  4. Tvaroh rozdělte do skleniček na chia pudink.
  5. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem. Nechte je společně v klidu se zahřát a rozplynout. Poté promíchejte. Směs možná bude vypadat, že se srazila, ale nebojte – rozmíchejte čokoládu s 50 g tvarohu, poté přidejte asi 1 lžíci nebo dle chuti čekankového sirupu a dalších 50 gramy tvarohu. Čokoládový krém rozdělte do skleniček.
  6. Ozdobte pár plátky banánu, mandlemi a čokoládou. Můžete podávat ihned nebo (neozdobené) nechat v lednici do doby, než přijde jejich čas.
info Foto Martina Baťhová
Foto Martina Baťhová

The post Míša řezy zdravěji. Jako chia pudink si je dopřejete i k snídani appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek