Meloun k létu prostě patří. Ať už jde o vodní meloun, nebo jiné druhy, jako například cantaloupe, vždy nejvíce chutná z lednice a díky tomu také skvěle osvěží. Aby to nebyla nuda, vytvořte si z melounu salát, který vás díky spojení s okurkou osvěží dvakrát více.
Meloun – zvláštní druh zeleniny, který by kvůli jeho sladké chuti řada lidí zařadila spíše mezi ovoce. Meloun cantaloupe má navíc delikátní dužinu, jež může trochu připomínat nektarinky, proto se (stejně jako nektarinky) dobře kombinuje s prosciuttem. V tomto salátu jsem nicméně dala přednost méně komplikované, ale osvědčené kombinaci se sýrem feta. Ten sladkou chuť vyváží a skvěle se prováže s osvěžující okurkou.
Feta navíc pokrmu dodá nějaké ty bílkoviny a tuky, které zamezí rychlému hladu, jenž nastupuje, když sníme pouze samotný meloun. Aby to bylo ještě zábavnější, chuť je rozvinuta přidáním pronikavého růžového pepře. Pokud máte na salát chuť, ale máte doma jen vodní meloun, nevadí – i s ním můžete tento salát připravit.
Melounový salát se sýrem feta, rukolou a růžovým pepřem
Na 2 porce potřebujete:
- ½ melounu cantaloupe
- 1 salátovou okurku
- hrst rukoly
- sýr feta
Dresink:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 lžičku javorového sirupu
- sůl & pepř
- 1 lžičku růžového pepře

Postup:
- Meloun cantaloupe nakrájejte na kostky. Okurku nakrájejte na půlkolečka. V misce zlehka promíchejte s rukolou.
- V mističce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, javorový sirup, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Růžový pepř lehce roztlučte v hmoždíři a vmíchejte do dresinku.
- Salát naservírujte na talíře. Posypejte na kostky nakrájenou fetou (množství dle chuti) a přelijte dresinkem.

The post Osvěží mysl a vzpruží tělo. Sladkoslaný melounový salát appeared first on Forbes.