Zjednodušená verze korejského glazovaného kuřete zachrání vaše hektické večery i obědové krabičky. Je sladce pikantní, s rýží a salátem tvoří komplexní jídlo a hotovo máte už za dvacet minut. Zkrátka není důvod se odbývat ani během náročného zářijového návratu k povinnostem a režimu!

Rychlá korejská kuřecí prsa s rýží a okurkovým salátem
Na 4 porce potřebujete:
- 1 hrnek rýže (jasmínová, basmati)
- 800 g kuřecích prsou
- 1 plnou lžičku sušeného česneku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 1 plnou lžičku sladké papriky
- 2 lžíce škrobu
- sůl & pepř
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíci sezamu
Na glazuru:
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce gochujang (případně srirachy)
- 4 lžíce sójové omáčky
Na rychle naložené okurky:
- 1 okurku
- 1 lžíci rýžového octa
- 1 lžíci sójové nebo rybí omáčky
- 1 stroužek česneku (lze vynechat)

Postup
- Rýži propláchněte a v osolené vodě uvařte dle návodu na obalu.
- Maso nakrájejte na tří- až čtyřcentimetrové kousky, promíchejte s kořením, škrobem, lžičkou soli a půl lžičky čerstvě mletého pepře tak, aby se všechny části obalily. V pánvi rozehřejte olej a maso na něm ze všech stran zprudka orestujte dozlatova.
- Mezitím smíchejte suroviny na glazuru: med, korejskou chilli pastu gochujang, sójovou omáčku a třetinu hrnku vody. Zálivku nalijte na opečené kuře a ještě pár minut prohřívejte, až omáčka zhoustne.
- Okurku nakrájejte na tenké plátky nebo prožeňte spiralizérem, promíchejte s rýžovým octem, sójovou či rybí omáčkou a prolisovaným česnekem.
- Hotové maso posypejte sezamem a podávejte s rýží a salátkem, přidat můžete čerstvé či sušené chilli.
Tipy & triky:
- Připlaťte si za kvalitní kuře, vyplatí se vám to skrz chuť, výživové hodnoty i strukturu masa, které nepustí mraky vody.
- Maso s kořením a škrobem smíchejte klidně den předem a nechte marinovat v lednici.
- Pro chuťově sofistikovanější salát přidejte k okurce i trochu medu či cukru a sezam nebo sezamový olej. Případně rovnou vyzkoušejte korejský okurkový salát Oi Muchim.
- Příště jídlo podávejte s brokolicí na páře, blanšírovaným bok choy nebo restovanými zelenými lusky.

The post Korejské kuře s rýží. Za dvacet minut vás zachrání před hladem appeared first on Forbes.