Poslední den školy si nejen děti zaslouží malou odměnu! A domácí sušenky, zmrzlina a zdobení jsou ideální volbou. Navíc můžete přípravu efektních zmrzlinových sendvičů pojmout jako party a děti do jejich výroby aktivně zapojit.
Jednoduché ovesné sušenky fungují skvěle, ale můžete se inspirovat i dalšími recepty na klasické cookies s karamelem, ořechy a slanými arašídy nebo jednoduše koupit sušenky již hotové. A když se pustíte i do přípravy domácí zmrzliny, recept na nezvyklou vanilkovou s olivovým olejem, dekadentní čokoládovou bez zmrzlinovače nebo jednoduchou zmrzlinu z cottage sýru u nás najdete také.

Domácí zmrzlinové sendviče z ovesných sušenek
Na cca 20 cookies potřebujete (nebo použijte kupované):
- 220 g hladké mouky
- Špetka jedlé sody
- 160 g ovesných vloček
- 200 g másla
- 1 vejce
- 150 g medu
- hrst čokoládových čoček

Na sendviče:
- Různé druhy zmrzliny
- Cukrářské zdobení (barevné, čokoládové)
- Sekané pistácie či jiné ořechy
- Sekané lentilky
- Čokoládová poleva

Postup
- Předem si připravte sušenky. Hladkou mouku smíchejte s jedlou sodou a ovesnými vločkami. Změklé máslo vyšlehejte s vejcem a medem. Když se spojí, přidejte sypkou směs. Nakonec do těsta zamíchejte čokoládové pecky.
- Z těsta tvořte kuličky (cca 20 ks), které na plechu s pečicím papírem lehce zmáčkněte. Dejte je péct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 12 minut. Sušenky nechte na drátěné mřížce zcela zchladnout.
- Zmrzlinové sendviče připravíte jednoduše. Na sušenku nandejte kopeček zmrzliny, na zmrzlinu opatrně přitlačte další sušenku a okraje zmrzlinových sendvičů ozdobte cukrářským zdobením, lentilkami či nasekanými ořechy, v našem případě pistáciemi. Nejlépe to jde tak, že boky sendviče v mističce se zdobením jednoduše vyválíte. Sendviče můžete ozdobit i jejich namočením do čokoládové polevy.
- Hotové je konzumujte ihned nebo uchovejte v mrazničce.

The post Sladká tečka za školním rokem. Připravte si s dětmi hravé zmrzlinové sendviče appeared first on Forbes.