Středa 01. říjnaSvátek má Venku je 4 °C, Skoro Zataženo

Srdeční záležitost. Na zadělávaných srdíčkách si pochutnají i zarytí odpůrci vnitřností

Forbes Před 2 hodinami

Snadné, rychlé a levné jídlo, kterým se trefíte do chuti snad každému. Kuřecí srdce mají jemnou strukturu a chuť a jejich příprava je velmi jednoduchá. Toto jídlo je ideální comfort food pro podzimní večery. 

Jako inspiraci jsem použila podobný recept u Kláry Michalové z blogu S Klárou v kuchyni.  

Zadělávaná kuřecí srdíčka s kořenovou zeleninou

Na 3 porce potřebujete:

  • 1 lžíce másla 
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 menší mrkev 
  • 1 menší kořenovou petržel
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1,5 lžíce hladké mouky 
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 300 g kuřecích srdíček
  • 60 ml smetany ke šlehání 
  • 1 hrst mrazeného hrášku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 hrst plocholisté petržele 
  • Sůl & pepř
info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

Postup

  1. Kuřecí srdíčka očistěte (odkrojte jim tukovou část) a každé překrojte napůl. 
  2. V hrnci na másle orestujte nasekané jarní cibulky a stroužek česneku. Asi po minutě k nim dejte restovat na drobné kostičky nasekanou mrkev, petržel a řapíkatý celer. Společně opékejte ještě asi dvě minuty. 
  3. Obsah hrnce zaprašte moukou a zalijte drůbežím vývarem. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Míchejte ruční metlou, aby se nevytvořily hrudky. 
  4. Očištěná a nakrájená srdíčka přidejte do hrnce a na mírném ohni vše duste pod pokličkou 15 až 20 minut. Během této doby zelenina i maso změkne. 
  5. Nakonec do směsi nalijte smetanu, přidejte citronovou šťávu a mrazený hrášek. Nechte přejít varem a poté vmíchejte nasekanou petržel. 
  6. Podávejte s pečenými bramborami, rýží, těstovinami nebo pečivem. 

Dáváte-li přednost játrům, vyzkoušejte klasiku – játra na cibulce nebo rychlou paštiku

info Foto Svatava Vašková
Foto Svatava Vašková

The post Srdeční záležitost. Na zadělávaných srdíčkách si pochutnají i zarytí odpůrci vnitřností appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek