Snadné, rychlé a levné jídlo, kterým se trefíte do chuti snad každému. Kuřecí srdce mají jemnou strukturu a chuť a jejich příprava je velmi jednoduchá. Toto jídlo je ideální comfort food pro podzimní večery.
Jako inspiraci jsem použila podobný recept u Kláry Michalové z blogu S Klárou v kuchyni.
Zadělávaná kuřecí srdíčka s kořenovou zeleninou
Na 3 porce potřebujete:
- 1 lžíce másla
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 menší mrkev
- 1 menší kořenovou petržel
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1,5 lžíce hladké mouky
- 300 ml drůbežího vývaru
- 300 g kuřecích srdíček
- 60 ml smetany ke šlehání
- 1 hrst mrazeného hrášku
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 hrst plocholisté petržele
- Sůl & pepř

Postup
- Kuřecí srdíčka očistěte (odkrojte jim tukovou část) a každé překrojte napůl.
- V hrnci na másle orestujte nasekané jarní cibulky a stroužek česneku. Asi po minutě k nim dejte restovat na drobné kostičky nasekanou mrkev, petržel a řapíkatý celer. Společně opékejte ještě asi dvě minuty.
- Obsah hrnce zaprašte moukou a zalijte drůbežím vývarem. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Míchejte ruční metlou, aby se nevytvořily hrudky.
- Očištěná a nakrájená srdíčka přidejte do hrnce a na mírném ohni vše duste pod pokličkou 15 až 20 minut. Během této doby zelenina i maso změkne.
- Nakonec do směsi nalijte smetanu, přidejte citronovou šťávu a mrazený hrášek. Nechte přejít varem a poté vmíchejte nasekanou petržel.
- Podávejte s pečenými bramborami, rýží, těstovinami nebo pečivem.
Dáváte-li přednost játrům, vyzkoušejte klasiku – játra na cibulce nebo rychlou paštiku.

The post Srdeční záležitost. Na zadělávaných srdíčkách si pochutnají i zarytí odpůrci vnitřností appeared first on Forbes.