Pečené sýrové chipsy jsou krásně křupavé, příjemně slané i pikantní, a když na ně použijete olomoucké tvarůžky, budou navíc v podstatě zcela bez tuku. Stačí přitom, když sýr nakrájíte na plátky, upečete v troubě a pak se sami sebe tážete, proč ho místo nezdravých chipsů nemáte častěji.
Dietní sýrové chipsy z tvarůžků (z trouby)
Potřebujete:
- Olomoucké tvarůžky (příp. obdoba Hand či Harzer Käse)

Postup
- Kolečka sýru nakrájejte na tenké, asi 3mm plátky, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 až 15 minut při 180 °C dozlatova. Mezi sýry nechte velké rozestupy, během pečení se dost nafouknou.
- Nechte vychladnout a můžete křupat!
Tipy & triky
- Kdyby se vám sýr roztekl natolik, že se spojí v jednolitou vrstvu, jednoduše ho po upečení nakrájejte nebo nalámejte na kousky.
- Použít můžete i tučnější sýry jako parmezán nebo čedar. Najemno je nastrouhejte a na pečicí papír klaďte malé hrudky. V troubě se roztečou a spojí v křupavou placičku.
- Než dáte sýr péct, poprašte ho pálivou paprikou, sušeným česnekem nebo italskými bylinkami.
- Sýrové chipsy snězte do druhého dne, později už ztrácejí na křupavosti.
- Jestli vám nezáleží na tvaru nebo se vám nechce pouštět trouba, sýr rozpusťte v tenké vrstvě na pánvi a po vychladnutí nalámejte na menší kousky.

The post Žádný tuk & plno bílkovin. Sýrové chipsy k pivu i při dietě appeared first on Forbes.