Čtvrtek 23. říjnaSvátek má Venku je 11 °C, Skoro Zataženo Déšť

Zdravá snídaně, která zasytí. Cottage palačinky plné bílkovin

Forbes Před 4 hodinami

Možná vám už trend proteinových potravin leze na nervy, možná vám naopak extra porce bílkovin z přirozených zdrojů hned po ránu prospěje. Zdravější palačinky z cottage sýru a špaldové mouky vás každopádně dost zasytí, mají jemnou chuť a potěší i rodiče dětí, které jinak nic nejedí, protože obsahují slušné množství bílkovin a vlákniny z vajec, sýru a špaldy.

Palačinky z cottage sýru jsou skvělé na sladko i na slano, ale kdyby vás přece omrzely, vyzkoušejte svého času virální cottage zmrzlinu nebo bezlepkové cottage placky, které poslouží místo pečiva.

info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Špaldové proteinové palačinky z cottage sýru

Na 2 až 3 porce potřebujete:

  • 200 g cottage sýru
  • 3 vejce
  • 80 g mléka
  • 100 g špaldové hladké mouky
  • Ghí nebo řepkový olej
info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

Postup

  1. Těsto je nejlepší připravovat večer nebo alespoň 20 minut předem, aby se uvolnil lepek a palačinky se tak netrhaly. Cottage sýr rozmixujte s vejci a mlékem, vmíchejte mouku a nechte odstát.
  2. Na palačinkové pánvi rozehřejte trochu ghí, přepuštěného másla nebo oleje a postupně pečte palačinky. Otáčejte je ve chvíli, kdy povrch zmatní a začnou se na něm tvořit bublinky.
  3. Pro extra vyváženou a zdravou snídani podávejte s ořechovým máslem (u nás teď vede mandlové od Šufanu), švestkovými nebo hruškovými povidly bez cukru, čerstvým ovocem a jogurtem, tvarohem či skyrem.

Palačinky na slano: cottage palačinky výborně fungují i na slano s orestovaným kuřecím masem či slaninou, špenátem, sušenými rajčaty, sýrem a volským okem.

info Foto Jakub Jurdič
Foto Jakub Jurdič

The post Zdravá snídaně, která zasytí. Cottage palačinky plné bílkovin appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek