Stačí vám jen dvě suroviny, chvilka čekání a smysl pro humor. Mražení gumoví medvídci nacucaní proseccem přitom oživí každou letní party. Nejedná se o žádný seriózní dezert – ale efektní, chladivou a překvapivě návykovou sladkou tečku třeba po grilovačce rozhodně ano.
Gumoví medvídci namočení do prosecca a zamrazení nejsou zrovna sofistikovaná záležitost, ale právě v tom je jejich síla. Vypadají roztomile, chutnají překvapivě dobře, zvládne je i člověk bez kuchyně a na letní party nebo grilovačku se hodí stejně jako sklenka samotného prosecca. Efekt zaručen.
Mrazení gumoví v proseccu
Potřebujete:
- Gumoví medvídci
- Prosecco

Postup
- Medvídky vysypejte do pekáčku, zalijte proseccem tak, aby hladina byla asi centimetr nad nimi a nechte přes noc nebo alespoň na pár hodin v lednici nabobtnat.
- Druhý den je sceďte, vyskládejte do osušeného pekáčku nebo na talíř a srovnejte tak, aby byli v jedné vrstvě a navzájem se nedotýkali. Vložte alespoň na dvě hodiny do mrazáku a poté ihned podávejte.
Tip: Medvídci jsou překvapivě dobří i jen tak po nacucání šumivým vínem nebo jiným alkoholem (třeba vodkou).

The post Bonbony pro dospělé. Medvídci v proseccu jako ledový hit večírků appeared first on Forbes.