Po Vídni bude také v hlavním městě Česka. Jen pár kroků od Vltavy, v rámci nového hotelu Sir Prague, budete moct od června navštívit koncept oceňovaného izraelského šéfkuchaře Eyala Shaniho. V eklektickém interiéru od designérky Lindy Boronkay okusíte pokrmy, které slibují, že víc než jídlo připomenou performanci.
„Krása Prahy spočívá v jejích kontrastech,“ tvrdí Boronkay a podobně uvažoval i majitel michelinské restaurace Shani, když budoval menu. To se mění každý den, podle sezony i podle toho, jakou mají kuchaři inspiraci. Všechna jídla jsou také určena ke sdílení.
Základem je kuchyně Středomoří, s občasnými výlety do do Itálie, Francie i Německa. Důležitější než suroviny samotné jsou ale podle Eyala Shaniho emoce a instinkty, se kterými jídlo chystá.
Podle recenzí na jeho další restaurace (po světě jich má víc než čtyřicet) hosté oceňují, že i z tak obyčejných záležitostí jako pečené mrkve nebo olivového oleje a chlebu dokáže vykřesat zážitek.





„Když navíc své jídlo sdílíte s někým dalším, bez ohledu na to, zda je to někdo milovaný nebo třeba pracovní kontakt, dochází k navázání intenzivní vazby,“ je přesvědčený Eyal Shani.
Jak si restauraci Seven North co nejvíc užít? „Dorazte brzo, ale zůstaňte dlouho. Objednejte si toho více a nespěchejte. Vnímejte energii, kterou vám pokrmy i místem chce předat,“ radí Eyal Shani.

Koncept restaurace Seven North najdete ve Vídni, v Praze je součástí hotelového řetězce Sircle Collection. Hotel sídlí v zrekonstruované neorenesanční budově z roku 1884 a otevřel se teprve před dvěma měsíci. Stojí za ním tým amsterdamské hospitality skupiny, vedené Liranem Wizmanem.
Skupina provozuje více než 37 butikových hotelů a 35 restaurací a barů v 23 evropských městech, hodnota firmy se odhaduje na zhruba 400 milionů eur.
Adresa: Náplavní 6, Praha 2
Otevírací doba: od úterý do soboty od 17.00
The post Óda na sdílení. V Praze se otevírá středomořská restaurace Seven North appeared first on Forbes.