Pondělí 23. červnaSvátek má Venku je 19 °C, Zataženo Bouřky

Zelené, ale rozhodně ne nudné. Rychlé pistáciové pesto se štiplavým řízem

Forbes Před 6 hodinami

Pistácie místo pinií, rukola místo bazalky – jednoduchá výměna, která mění úplně všechno. Tohle pesto má říz, hloubku a eleganci, která se neztratí ani vedle sklenky vína. A zvládnete ho rychleji, než si stihnete otevřít láhev.

Když potřebujete rychlé jídlo, ale odmítáte průměr, tohle pesto vás zachrání od nudy. Rukola dodá říz, pistácie eleganci a citron lehkost, zkrátka jasný důkaz, že i rychlá kuchyně může mít styl. Pesto můžete připravit i dopředu, takže ho budete mít jednoduše po ruce.

info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Domácí rukolové pesto s pistáciemi

Na 2 porce potřebujete:

  • 60 g rukoly
  • 50 g extra panenského olivového oleje
  • 50 g pistácií
  • 1 stroužek česneku
  • Pár lístků čerstvé bazalky
  • 30 g nastrouhaného pecorina
  • Kůru z poloviny citronu
  • Sůl & pepř

K podávání:

  • 200 g semolinových špaget
  • Rukola
  • Pecorino
  • Citronová kůra
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

Postup

  1. Velký hrnec napusťte vodou, řádně osolte a dejte vařit. Do mixéru přidejte veškeré suroviny na pesto, osolte, opepřete a rozmixujte je na hustou kaši. Pokud je směs až moc hustá, přidejte ještě trochu oleje.
  2. Do vroucí vody nasypte špagety a uvařte je dle návodu na obalu al dente. Před slitím špaget odeberte naběračku těstovinové vody, budete ji ještě potřebovat.
  3. Uvařené špagety přendejte zpět do hrnce spolu s cca polovinu těstovinové vody. Přidejte pesto a pár lístků rukoly a vše promíchejte do krémové konzistence. Pokud je omáčka stále příliš hustá, přilijte ještě trochu vody z těstovin.
  4. Podávejte se strouhaným sýrem a trochou citronové kůry.
info Foto Markéta Marešová
Foto Markéta Marešová

The post Zelené, ale rozhodně ne nudné. Rychlé pistáciové pesto se štiplavým řízem appeared first on Forbes.

Pokračovat na celý článek