Pistácie místo pinií, rukola místo bazalky – jednoduchá výměna, která mění úplně všechno. Tohle pesto má říz, hloubku a eleganci, která se neztratí ani vedle sklenky vína. A zvládnete ho rychleji, než si stihnete otevřít láhev.
Když potřebujete rychlé jídlo, ale odmítáte průměr, tohle pesto vás zachrání od nudy. Rukola dodá říz, pistácie eleganci a citron lehkost, zkrátka jasný důkaz, že i rychlá kuchyně může mít styl. Pesto můžete připravit i dopředu, takže ho budete mít jednoduše po ruce.

Domácí rukolové pesto s pistáciemi
Na 2 porce potřebujete:
- 60 g rukoly
- 50 g extra panenského olivového oleje
- 50 g pistácií
- 1 stroužek česneku
- Pár lístků čerstvé bazalky
- 30 g nastrouhaného pecorina
- Kůru z poloviny citronu
- Sůl & pepř
K podávání:
- 200 g semolinových špaget
- Rukola
- Pecorino
- Citronová kůra

Postup
- Velký hrnec napusťte vodou, řádně osolte a dejte vařit. Do mixéru přidejte veškeré suroviny na pesto, osolte, opepřete a rozmixujte je na hustou kaši. Pokud je směs až moc hustá, přidejte ještě trochu oleje.
- Do vroucí vody nasypte špagety a uvařte je dle návodu na obalu al dente. Před slitím špaget odeberte naběračku těstovinové vody, budete ji ještě potřebovat.
- Uvařené špagety přendejte zpět do hrnce spolu s cca polovinu těstovinové vody. Přidejte pesto a pár lístků rukoly a vše promíchejte do krémové konzistence. Pokud je omáčka stále příliš hustá, přilijte ještě trochu vody z těstovin.
- Podávejte se strouhaným sýrem a trochou citronové kůry.

The post Zelené, ale rozhodně ne nudné. Rychlé pistáciové pesto se štiplavým řízem appeared first on Forbes.